Stimuleringsregeling Boerderij van de Toekomst

Foto: mhpublicaties.nl

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben ingestemd met het voornemen tot openstelling van de Stimuleringsregeling Boerderij van de Toekomst per 4 januari 2021.

Boerderij van de Toekomst (BvdT) is een initiatief van Wageningen University & Research, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en de provincie Flevoland. De Nederlandse land- en tuinbouw is wereldwijd toonaangevend. Het is de ambitie deze positie te behouden, ook in de toekomst. Daarvoor is een transitie nodig, een transitie naar kringlooplandbouw.

Stimuleringsregeling

BvdT heeft in nauwe samenwerking met de provincie gewerkt aan het ontwerpen van een stimuleringsregeling voor innovaties die bijdragen aan kringlooplandbouw. Het is een laagdrempelige regeling via een vouchersysteem, die het bedrijfsleven en andere organisaties stimuleert en ondersteunt om kringloopinnovaties te ontwikkelen.

Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten een subsidie te verstrekken van maximaal € 500.000 aan de Management Autoriteit Kansen voor West (MA) voor de uitvoering van de ‘Stimuleringsregeling Boerderij van de Toekomst’. Dit onder de voorwaarden dat er een Kansen voor West-bijdrage van maximaal € 750.000 wordt toegekend en een ministerie van LNV-bijdrage van € 250.000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen