Rijbewijskeuringen CBR in Emmeloord

Foto: Pixnio

Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer de 75 jarige leeftijd heeft bereikt of bij het vernieuwen of behalen van een groot rijbewijs (C/D/E) of wanneer om een medische reden een arts bezocht moet worden van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen maandag 30 november in Buurthuis De Erven medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is het tarief € 70,00.

De Procedure

Houd zelf ook de einddatum van uw rijbewijs in de gaten. Begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is dat u een Gezondheidsverklaring koopt.

De vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het Verslag (soms meer dan één), die de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring.

De artsen waar Regelzorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.  Meer informatie over de procedure leest u op de website van Regelzorg.

Afspraak maken

Dat kan gemakkelijk zelf via de website of door tijdens kantooruren te bellen naar het landelijke afsprakenbureau 088 23 23 300.

Coulanceregeling 75 plus

Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden echter alleen in Nederland. De doorlooptijden van het CBR zijn echter een stuk verbeterd.  De gezondheidsverklaring koopt u vier of vijf maanden voor de einddatum van uw rijbewijs.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden