Dit jaar geen kerstmarkt in centrum van Emmeloord

Kerstmarkt Emmeloord (archieffoto)
Foto: parelprojecten.nl

StEP Noordoostpolder heeft vanwege de aangescherpte coronamaatregelen besloten geen kerstmarkt te organiseren. StEP beraadt zich of de kerstmarkt überhaupt nog toegevoegde waarde heeft.

“Het organiseren van een kerstmarkt heeft heel wat voeten in aarde”, zegt Marieke den Engelse van StEP. “Normaal gesproken waren wij nu allang bezig met de voorbereidingen. Attracties moeten vastgelegd worden, standhouders moeten benaderd worden, alleen dit is al een klus op zich. De regels zijn aangescherpt en ook voor ons is het onzeker hoe lang de nieuwe maatregelen van kracht blijven.”

Wellicht nieuwe invulling kerstperiode

Ze vervolgt: “Daarbij merken wij de laatste jaren een terugloop van de bezoekers. Voor nu hebben wij besloten dat de kerstmarkt niet doorgaat. Voor volgend jaar gaan wij verder in gesprek met de betrokken partijen, waaronder Gastvrij Emmeloord, om te kijken naar een mooie en wellicht nieuwe invulling van de kerstperiode in het centrum van Emmeloord”.

In september heeft StEP het Polder Experience weekend georganiseerd, een succesvol evenement. Hierbij is gebleken dat StEP prima in staat is om alternatieve activiteiten te organiseren passend binnen de richtlijnen rondom het coronavirus.

“Alle festivalcommissies binnen StEP zijn druk aan het brainstormen om te kijken wat er allemaal wél mogelijk is in 2021. We denken vooral in mogelijkheden en oplossingen, maar het blijft onzeker wat het coronavirus ons gaat brengen” aldus Marieke den Engelse

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden