Landelijke bloembollenactie Beer Bollie’s Bollenroute van start

Om voor jong en oud op een opvallende manier aandacht te schenken aan de planttijd van voorjaarsbloeiende bloembollen zoals tulpen, krokussen en narcissen, organiseert de KAVB – de belangenbehartiger van de Nederlandse bloembollensector – dit najaar een actie waarmee een ‘bollenroute’ van Beer Bollie door het hele land kan ontstaan. De wedstrijd loopt tot en met 30 november.

De opzet van de actie is eenvoudig: families, scholen en kinderdagverblijven planten samen bloembollen en hangen daarna kleurplaten van Beer Bollie zichtbaar achter het raam. Hoe meer kleurrijke beren langs de wegen, hoe langer de bollenroute in Nederland wordt en hoe kleurrijker tuinen en terrassen zullen zijn dit voorjaar.

Met dit initiatief wordt ook aandacht gevraagd voor het belang van biodiversiteit: honingbijen en vlinders kunnen namelijk flink profiteren van alle ‘extra’ nectar die zo in het vroege voorjaar beschikbaar komt, wanneer er nog erg weinig bloeit in de meeste tuinen en parken.

Foto’s Beer Bollie delen

Foto’s van de ingekleurde en/of versierde kleurplaten kunnen met de hashtag #bollenroute worden gedeeld op de Facebookpagina ‘Beer Bollie’s Bollenroute’ https://www.facebook.com/bollenroute De vijf mooiste worden beloond met een reuze knuffelbeer en een pot smakelijke bloemenhoning. Boer Tom, tulpenkweker en tv-tuinman van Eigen Huis & Tuin, beoordeelt samen met andere bollenboeren de inzendingen.

De kleurplaat met meer informatie over het planten van bloembollen is gratis te downloaden via www.kavb.nl/bollieroute Je kunt de kleurplaat ook ophalen bij Van Bentem Sierteelt in Marknesse en de bollenkraam van Mulder Tulips in Rutten.

Over de KAVB

De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) is sinds 1860 de ketenorganisatie voor ondernemers in de bloembollensector. De KAVB behartigt de belangen van meer dan 1000 veredelaars, telers en handelaren van bloembollen en bolbloemen. De KAVB verbindt ondernemers met overheden en de omgeving in alle provincies en op nationaal en internationaal niveau. Met twintig werknemers werkt de KAVB aan de speerpunten duurzaamheid, kwaliteit, imago en ondernemerschap.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden