Beschadigde Tollebekerbrug weer open voor wegverkeer

Foto: Maps Google

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug op 10 september werden ernstige beschadigingen geconstateerd. De brug werd daarop gelijk gesloten voor (vaar)verkeer. Vrijdag 11 september heeft nader onderzoek plaatsgevonden en zijn de noodzakelijke reparaties uitgevoerd om de brug weer veilig te stellen.

De brug werd in de loop van de avond weer opengesteld voor wegverkeer. Het vaarverkeer kan voorlopig geen gebruik maken van de brug.

Onderzoek naar toedracht
De schade aan de brug is onderzocht en alles duidt er op dat de schade recent veroorzaakt is door een schip dat tegen de dichte brug is gevaren. Het onderzoek naar de toedracht van de aanvaring op basis van de camerabeelden loopt.

Open voor wegverkeer
Om een veilige situatie te creƫren voor het autoverkeer is de brug tijdelijk gefixeerd. Hierdoor kan de brug weer zonder gevaar gebruikt worden. De schade is echter dermate groot dat de brug binnen afzienbare tijd afgesloten moet worden om het herstel nog grondiger uit te voeren. Wanneer dit zal zijn is nu nog niet bekend.

Vaarverkeer blijft gestremd
Helaas kan de brug door de schade niet meer op een verantwoorde en veilige wijze geopend en gesloten worden. De Tollebekerbrug blijft dan ook voorlopig gestremd voor het vaarverkeer. Dit kan mogelijk enkele weken duren; de duur van de stremming is afhankelijk van de technische oplossing van de reparatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen