Roy van Enkhuijzen programmamanager Innovatiecluster

Foto: Pixabay.com

Vanwege de groei van het Innovatiecluster Noordoostpolder is Roy van Enkhuijzen aangesteld als programmamanager.

Van Enkhuijzen gaat voor twee dagen per week aan de slag onder de aansturing van de bedrijven in het cluster. Hij was tot vorig jaar landelijk verantwoordelijk voor innovatiedienstverlening bij FME. Daarvoor heeft hij gewerkt als innovatiemanager bij Berenschot en bij Windesheim als docent technische bedrijfskunde. In 2013 stond hij aan de basis van het Greenpacilab, dat in 2019 werd uitgeroepen tot het meest creatieve en inspirerende ondernemersinitiatief van Europa.

“Toen ik gevraagd werd voor deze opdracht heb ik eerst goed gekeken naar de samenstelling van het cluster en de energie bij de ondernemers. Te vaak zie je in Nederland initiatieven die vanuit subsidie gedreven zijn waarbij het commitment bij ondernemers nog moet groeien. Ik was verrast door de energie bij de ondernemers in dit cluster en de drive om er samen iets van te maken. Dat was voor mij dé reden om ja te zeggen tegen deze opdracht!”

Voorzitter Auke Sjoerd van PolderStaal Producties is blij met de aanstelling van Roy. “Een creatieve vent die gericht is op samenwerking. Iemand die kan verbinden en een groot netwerk heeft in de regionale technologische industrie en het onderwijs. Ben benieuwd!”

Het Innovatiecluster Noordoostpolder bestaat uit bedrijven in de maakindustrie. Het cluster is in november vorig jaar van start gegaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden