Martijn de Jonge presenteert boek over zeearend

Foto: Martijn de Jonge

Fotograaf en publicist Martijn de Jonge van Schokkerhaven presenteert zaterdag 15 februari zijn boek ‘De zeearend in Nederland, in 15 jaar naar 15 paar’.

De presentatie vindt plaats tijdens de Landelijke Roofvogeldag in theater de Ogterop in Meppel wordt gehouden. Dit rijk geïllustreerde boek laat zien en vertelt hoe Europa’s grootste roofvogel zich in één van de dichtst bevolkte landen van Europa duurzaam heeft weten te vestigen. De zeearendenpopulatie bestond in 2019 uit 15 paren die 14 jongen groot brachten.

Aangezien er nog verschillende paren langs IJsselmeer, Randmeren en IJssel rondzwerven zullen er op korte termijn meer paren bijkomen. De ontwikkeling van de zeearend laat zien dat het in de Nederlandse natuur uitstekend gaat met deze toppredator die vooral leeft van vis en vogels.

De Jonge publiceert veel over roofvogels. ‘De zeearend in Nederland, in 15 jaar naar 15 paar’ is het eerste Nederlandse boek over de zeearend. Het boek, uitgegeven door KNNV Uitgeverij, is geïllustreerd met meer dan 200 foto’s en afbeeldingen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden