Inwoners Flevoland fors duurder uit met zorgverzekering 2020

Foto: Pixabay.com

Betaalden inwoners van Flevoland vorig jaar gemiddeld nog het minst voor hun zorgverzekering, in 2020 zijn zij het duurste uit van alle provincies in Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

In 2019 betaalden inwoners van Flevoland die via Geld.nl een zorgverzekering afsloten gemiddeld nog 103,78 euro voor hun basisverzekering. Dit is in 2020 opgelopen naar 107,07 euro. Een stijging van 3,2 procent. Hiermee is de premie in Flevoland niet alleen het meest gestegen. Inwoners van deze provincie betalen nu het meeste van heel Nederland voor hun basisverzekering.

Flevolander kiest vaker restitutiepolis

De belangrijkste verklaring voor deze ontwikkeling is dat inwoners van Flevoland in 2020 vaker voor een restitutiepolis kozen dan in 2019. Dit is een basisverzekering met volledig vrije zorgkeuze. Je kiest zelf naar welk ziekenhuis je gaat, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding. Maar je betaalt voor zo’n zorgverzekering dus wel meer premie.

Overigens geldt bij een restitutiepolis soms ook dat je de rekening van je zorgverlener eerst zelf moeten betalen. Je krijgt het geld dan achteraf terug van je zorgverzekeraar.

Dat Flevolanders vaker voor een restitutiepolis kiezen, heeft volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl te maken met de sluiting van de IJsselmeerziekenhuizen eind 2018 in deze provincie. Hierdoor zijn inwoners van Flevoland vaker aangewezen op ziekenhuizen in een andere stad of provincie. “Als je verder moet reizen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, wil je wel zeker weten dat je daar ook terecht kunt zonder dat je hoeft bij te betalen”, zegt Bulthuis.

Bron: Geld.nl 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden