Afgelopen jaar 13 minder auto-inbraken in Flevoland

auto-inbraak
Foto: flickr.com

In de provincie Flevoland is sprake van marginale daling van ‘slechts’ 1 procent van het aantal auto-inbraken. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer, op basis van de Politiecijfers over 2019. Over heel 2019 werden er in totaal 48.499 auto-inbraken geregistreerd. Een afname van 9,3 procent.

Alleen de provincies Friesland, Groningen en Drenthe hebben te maken met een stijging. De sterkste daling was in Zeeland. Waar er in 2018 nog 53.477 geregistreerde auto-inbraken waren, nam dit vorig jaar wederom af naar 48.499. Vooral op provinciaal niveau zijn de verschillen groot. De meeste provincies hadden te maken met een daling.

In Flevoland waren er vorig jaar in totaal 1.062 geregistreerde auto-inbraken. Ter illustratie: in 2018 waren er nog 1.075 inbraken in auto’s binnen de provincie, hetgeen neerkomt op 13 auto-inbraken minder in 2019.

Van de 355 gemeenten die Nederland kent, zorgden 15 gemeenten voor 53 procent van alle auto-inbraken. Ook de Flevolandse gemeente Almere staat in deze top 15 met 576 auto-inbraken.

De top vijf gemeenten met de sterkste stijgingen van het aantal auto-inbraken bestaat uit Rotterdam, Lelystad, Gooise Meren, Groningen en Schiedam. Een volledig overzicht van auto-inbraken per gemeente en bijbehorende stijgingen/dalingen is opgenomen in de auto-inbraak monitor van Independer.

Dekking en voorwaarden verzekeringen

‘’Voor ingebouwde fabrieks-accessoires bieden de volledig casco (allrisk) en beperkt casco autoverzekering een standaarddekking. De WA verzekering biedt deze dekking niet. Ook voor accessoires die naderhand zijn geplaatst ben je vaak deels verzekerd via volledig casco of beperkt casco en kun je je aanvullend verzekeren voor een volledige dekking ’’, zegt Suzan Samson van Independer. ‘’Losse spullen in de auto zijn niet meeverzekerd op je autoverzekering. Hiervoor is vaak een beperkte dekking, tot een paar honderd euro, op de inboedelverzekering. Voor een ruimere dekking kun je ook nog een aanvullende buitenshuis-dekking afsluiten. De dekkingen en voorwaarden hiervan verschillen sterk per verzekeraar. We adviseren daarom altijd om regelmatig te controleren of je inboedelverzekering nog wel aansluit bij je dekkingswensen.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden