Werkzaamheden bij de Marknessersluis

Foto: Maps Google

In het kader van groot onderhoud aan bruggen en sluizen in provincie Flevoland, wordt van 23 oktober tot half december 2019 gewerkt aan de Marknessersluis.

De remmingwerken en wachtsteigers bij de sluis in Marknesse worden vernieuwd. Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die er voor zorgen dat de schepen op een veilige manier de sluis binnen kunnen varen. Tijdens de werkzaamheden is er geen hinder voor het wegverkeer en het vaarwegverkeer.

Werkzaamheden Marknessersluis

Aan beide kanten van de sluis worden de oude remmingwerken en steigers met behulp van drijvende werkschepen en pontons verwijderd. Daarna worden nieuwe palen geplaatst, deze worden aangetrild. Tot slot worden aan de nieuwe palen, remmingwerken en steigers gemonteerd.

Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Tijdens de werkzaamheden blijft de sluis gewoon in gebruik.

Groot onderhoud bruggen en sluizen

De vervanging van de remmingwerken en de wachtsteigers is onderdeel van een groter project van de provincie, waarin alle 11 sluizen en 13 beweegbare bruggen in Flevoland de komende jaren worden gerenoveerd.

Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.flevowegen.nl en in de Bouwapp. De BouwApp kan via de App store of de Google Play store gedownload worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen