Tijdelijke verkeersdrempels bij brug over Friese Sluis

Foto: mhpublicaties.nl

Aan beide zijden van de brug over de Friese Sluis worden in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 oktober 2019 verkeersdrempels aangelegd.

Doel hiervan is dat het verkeer met een lage snelheid over de brug rijdt. Tijdens de werkzaamheden, van 22.00 uur ’s avonds tot 06.00 uur ’s ochtends, is de brug afgesloten voor het verkeer. De omleidingsroute loopt via de A6 en is via omleidingsborden aangegeven. Fietsers, brommers en voetgangers kunnen wel van de brug gebruik maken van de brug.

Waarom verkeersdrempels

De verkeersdrempels moeten ervoor zorgen dat auto’s en vrachtauto’s langzaam over de brug rijden. Dit is om twee redenen belangrijk:

Allereerst voor de veiligheid van de weggebruikers. De brug is namelijk vrij smal, waardoor het belangrijk is dat fietsers, auto’s en vrachtauto’s rekening houden met elkaar en elkaar ook ruimte geven. Dat kan alleen als er langzaam gereden wordt.

In de tweede plaats om de conditie van de brug niet te hard achteruit te laten gaan. Wanneer auto’s, landbouwvoertuigen en vrachtauto’s met een hoge snelheid over de brug rijden, slijt de brug sneller.

Er geldt op dit moment al een maximumsnelheid van 30 km/uur, maar het verkeer houdt zich hier onvoldoende aan. Daarom zullen er ook vaker snelheidscontroles uitgevoerd worden.

Voor zwaar verkeer geldt op dit moment voor de brug ook een aslastbeperking van max. 10 ton. Ook deze beperking zal regelmatig gecontroleerd gaan worden de komende tijd.

Omdat de brug al oud is, wordt het beweegbare deel van de brug in het najaar van 2020 vervangen. Het is belangrijk dat de conditie van de brug tot die tijd voldoende veilig blijft.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden