Aanleg glasvezel in heel Flevoland

Foto: Fotostudio Wierd

Ruim twee jaar na de eerste glasvezelaansluitingen in het buitengebied van Noordoostpolder en Urk wordt nu ook in oostelijk en zuidelijk glasvezel uitgerold in het buitengebied.

Gedeputeerde en wethouders van de gemeente Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde hebben symbolisch het officiële startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel. Na enkele jaren van voorbereiding kunnen inwoners in het buitengebied van oostelijk en zuidelijk Flevoland toegang krijgen tot snel internet. Flevoland is daarmee de eerste ‘verglaasde’ provincie van Nederland.

Proces snel internet

De projectgroep Snel internet, bestaande uit bewoners uit het gebied en LTO, heeft zich enorm ingespannen voor de realisatie van glasvezel in het buitengebied. Met succes, want GlasDraad Flevoland gaat nu aan de slag met de daadwerkelijke aanleg.

De werkzaamheden starten in Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen en eindigen in Almere. Voor het einde van dit jaar zijn naar verwachting de eerste huisaansluitingen voorzien van glasvezel. Uiterlijk eind 2020 moeten alle aansluitingen gerealiseerd zijn.

Samenwerking gemeenten

Samen met de betrokken gemeenten Almere, Dronten, Lelystad en Zeewolde heeft de provincie het proces om te komen tot een snelle internetaansluiting nauwlettend gevolgd en waar nodig ondersteund en/of gefaciliteerd. Provincie en gemeenten vinden het belangrijk dat iedereen in Flevoland toegang kan krijgen tot snel internet, ook de buitengebieden.

[Bij de foto:] Gedeputeerde Jop Fackeldey, wethouders Julius Lindenberg (Almere), Irene Korting (Dronten), John van den Heuvel (Lelystad) en Egge Jan de Jonge (Zeewolde) leggen de eerste verbinding tussen twee glasvezelkabels.

Zie ook: Glasvezel nu ook in heel Flevoland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen