Bustour en symposium ‘Watererfgoed Noordoostpolder’

Waterinlaat Noordermeerdijk
Waterinlaat Noordermeerdijk
Foto: mhpublicaties.nl

In de maand van de geschiedenis op zaterdag 19 oktober wordt een bustour langs en een symposium over het ‘Watererfgoed Noordoostpolder’ verzorgd.

In 1942 viel de Noordoostpolder droog, nieuw land gewonnen uit zee. Het water bleef een belangrijke rol spelen in de polder, hiervan getuigen de vele vaarten, sluizen, gemalen en loswallen in de polder. In de maand van de geschiedenis wordt op zaterdag 19 oktober 2019 het symposium ‘Watererfgoed Noordoostpolder’ georganiseerd in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Rondgang watererfgoed

Het symposium begint met een rondgang per bus langs diverse watererfgoederen in de Noordoostpolder. Tijdens de bustocht wordt door een deskundige van waterschap Zuiderzeeland een toelichting gegeven. Deelname aan de bustocht kost € 5,-, hierbij is een eenvoudige lunch inbegrepen.

Het aantal plaatsen voor de bustocht is beperkt, deelnemers dienen zich vooraf op te geven. De bustocht vertrekt vanaf FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, vanaf 10.00 uur is er ontvangst met koffie in de bibliotheek.

Lezing

Om 14.00 uur start het middagprogramma met een lezing van Prof. Dr. Andre van Holk, Hoogleraar Maritieme Archeologie en Ing. Lodewijk van Kemenade, projectleider Landschapsbeheer Flevoland. De lezing vindt plaats in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en is vrij te bezoeken. Om 16.00 uur wordt het symposium afgesloten met een hapje en een drankje.

Symposium watererfgoed

Als vervolg op de historische dag ’75 jaar droog’ in 2017 en het symposium ‘100 jaar Zuiderzeewet’ in 2018, organiseert FlevoMeer Bibliotheek in oktober 2019 het symposium ‘Watererfgoed Noordoospolder’ in samenwerking met Canon de Noordoostpolder, Cultuur Historisch Centrum Noordoostpolder en Vereniging Vrienden van Schokland.

Kaarten voor de bustocht zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, Emmeloord.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen