Proefjes doen met huis-, tuin- en keukenmateriaal

Foto: PxHere.com

Kinderen leren tijdens de Vrijdag Blijdag met Mad Science aan de hand van allerlei onderzoekjes met huis-tuin-en-keukenmateriaal dat chemische reacties en natuurkundige processen zich vaak vlak voor hun neus afspelen.

Zonder dat je het in de gaten hebt, zie je misschien wel tientallen chemische reacties per dag! Je fiets roest een beetje, je vader bakt een eitje, je zusje maakt cupcakes… Allemaal chemische processen. Tijdens de Vrijdag Blijdag op 27 september van 16.00 tot 17.00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder leer je hier nog veel meer over.

Zo doen we een zetmeelproef, maken we kennis met ‘oppervlaktespanning’ en experimenteren we met de dichtheid van verschillende vloeistoffen uit het keukenkastje.

Vlammende pinda

Mad Science laat tijdens de Vrijdag Blijdag de verborgen energie van een pinda zien. Alles wat we doen in het leven heeft  energie nodig en die we krijgen van onze voeding. Maar de verschillende soorten voedsel hebben een grotere of kleinere voedingswaarde voor ons, afhankelijk van de hoeveelheid voedingsstoffen die ze bevatten.

Zo kan een chocoladereep genoeg energie bevatten voor een ​​hele dag, maar er zitten niet veel voedingsstoffen in. Bij een pinda zit dat heel anders in elkaar. Meer weten? Kom naar de Vrijdag Blijdag!

Over Vrijdag Blijdag

Iedere laatste vrijdag van de maand is het Vrijdag Blijdag bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Tijdens Vrijdag Blijdag worden er gratis activiteiten en voorstellingen gegeven die op het eerste gezicht gewoon lijken, maar toch best heel bijzonder zijn.

Kaarten voor Vrijdag Blijdag zijn te verkrijgen via www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de informatiebalie in FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden