Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord organiseert projectweek online pesten

Like Me
Like Me
Foto: Aeres

Op maandag 4 maart is de projectweek online pesten van start gegaan bij Aeres Praktijkonderwijs. Docenten hebben samen met de theatergroep PlayBack een programma samengesteld met als thema “Like Me”.

Naast de voorstellingen worden er door de leerkrachten speciale lessen gegeven. Maaike Vos, docent Aeres Praktijkonderwijs vertelt dat de projectweek helpt om het pesten bespreekbaar te maken. Doordat de voorstelling interactief is en jongeren en ouders zelf “meedoen” komt het verhaal over pesten dichtbij. “Ze voelen zich geroepen om voor een ander op te komen en krijgen meer inzicht in groepsprocessen.”

Hoe is het om gepest te worden of buitengesloten te zijn? Wat kan je als omstander doen aan pesten? Dit komt aan bod bij de voorstelling Like van Theatergroep PlayBack. Like brengt de dialoog tussen jongeren op gang en laat hen nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen.

Dinsdagavond 5 maart werd de voorstelling gespeeld voor een grote groep ouders/verzorgers van de
leerlingen.

De invloed van Social Media op pestgedrag is op scholen een actueel onderwerp aldus Jan van der Wel, waarnemend teamleider. “We willen het onderwerp samen met leerlingen en ouders/verzorgers oppakken. Om dit goed neer te zetten besteden we een hele week aan het thema”. De week wordt op vrijdag afgesloten met het maken van een gezamenlijk kunstwerk dat een mooie plek krijgt in de kantine van de school. Op deze wijze wordt er bij Aeres Praktijkonderwijs blijvend aandacht besteed aan het (voorkomen van) pestgedrag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen