Rekenkamercommissie: Jeugdzorg verdient meer zorg

Kinderen spelen buiten
Kinderen spelen buiten
Foto: pXhere

Er valt nog wel wat te sleutelen aan de jeugdzorg in Noordoostpolder, oordeelt de rekenkamercommissie drie jaar na invoering van de Jeugdwet.

Nu ruim drie jaar na de invoering van de Jeugdwet, is behoefte aan kennis over de huidige stand van zaken van de jeugdzorg in de gemeente Noordoostpolder. De rekenkamercommissie heeft dit onderzocht, nadat het onderwerp is aangedragen door het burgerpanel van de Noordoostpolder.

De gemeente heeft stappen gezet in de verandering bij de jeugdzorg. Maar de raad van de Noordoostpolder beschikt nog over onvoldoende informatie en heeft ook onvoldoende mogelijkheden om goed te kunnen sturen op de Jeugdzorg. Dit terwijl de uitgaven van de jeugdzorg en het aantal jeugdzorgtrajecten fors zijn gestegen.

Het advies van de rekenkamercommissie is om meer in te zetten op afspraken en maatregelen gericht op de toegang tot jeugdzorg en op kostenbeheersing. Daarnaast is het belangrijk dat de raad meer grip krijgt op jeugdzorg door een verbetering van de informatie over effecten van jeugdzorg voorzieningen en de kosten daarvan.

De Rekenkamercommissie heeft het rapport aangeboden aan de gemeenteraad. De rekenkamercommissie geeft op 18 maart 2019 in de commissie Woonomgeving en Samenleving een toelichting op het rapport en de gemeenteraad zal het rapport behandelen op 1 april a.s. Het rapport is te vinden op de raadswebsite van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen