Present Noordoostpolder wint innovatie-award

Foto: Present Noordoostpolder

Poulien Pomstra, coördinator van Stichting Present Noordoostpolder, heeft de publiekprijs gewonnen van de innovatie-award van Present Nederland.

Tijdens de presentdagen, waar stichtingen uit het hele land aanwezig waren, won zij deze prijs met haar idee voor een Present-app. Aan de publieksprijs is een geldbedrag van € 2500 verbonden.

“Het is super dat mijn collega’s vanuit het hele land het idee van een speciale Present applicatie hebben beloond met de publieksprijs,” vertelt Poulien. Mijn idee is om een app te ontwikkelen waarmee de vrijwilligerservaring wordt vergroot maar die ook het werk voor de Present-medewerkers verbetert.”

Startkapitaal ontwikkelen app

“Het bedrag dat aan de publiekprijs verbonden is, is een mooi startkapitaal. Maar daarmee lukt het niet om de app volledig te laten ontwikkelen. We gaan op zoek naar bedrijven of fondsen die ons willen sponsoren of die de app willen ontwikkelen als Maatschappelijk Betrokken Ondernemer. Dus als er bedrijven in de polder zijn die ons hiermee willen helpen, horen we het graag,” zegt Poulien lachend.

“Ik wil dat mijn collega’s in het hele land profijt kunnen hebben van deze applicatie. Daarom zal de ontwikkeling in nauwe samenwerking met Present Nederland gaan.”

Present Noordoostpolder

Present biedt mensen de mogelijkheid om op een moderne manier vrijwilligerswerk te doen. Niet vast elke week maar eenmalig voor een dag(deel) samen met bijvoorbeeld collega’s, vrienden, gezin of vriendengroep.

De groepen kunnen iemand praktisch helpen met bijvoorbeeld het op orde krijgen van zijn woning of tuinieren. Maar ook sociaal door te wandelen met ouderen die weinig buiten komen. Doordat Present goede contacten heeft met maatschappelijke organisaties in de Noordoostpolder, komt de hulp terecht bij mensen met onvoldoende netwerk, financiën en gezondheid.

Bij de foto: Jop Douma, (Coördinator Marketing & Communicatie bij Present Nederland) overhandigt de prijs aan Poulien Pomstra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen