Studenten Aeres MBO Emmeloord naar NK Tuinaanleg

Rick ter Schure en Arnoud Simonse naar NK Tuinaanleg.
Rick ter Schure en Arnoud Simonse naar NK Tuinaanleg.
Foto: Aeres Emmeloord

Arnoud Simonse en Rick ter Schure van Aeres MBO in Emmeloord hebben zich gekwalificeerd voor de nationale titel Kampioen Tuinaanleg 2019.

De heren zijn eerste- en tweedejaars studenten van de opleiding Groene Ruimte, Hovenier. In de kwalificatiewedstrijd namen ze het op tegen studenten van Zone.College, Terra en Lentiz. In twee dagen werd hun vakmanschap behoorlijk op de proef gesteld, en met succes.

Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

Tijdens de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg worden de talenten van leerling-hoveniers in de leeftijd tot en met 22 jaar beproefd. Aan de hand van een reële praktijkopdracht moeten de deelnemende teams laten zien dat ze het hele proces aan kunnen van communicatie met de klant tot kennis van de bodem, van sortimentskennis tot plannen, samenwerken en omgaan met onverwachte uitdagingen. Een vakkundige jury beoordeelt deze vaardigheden en de aangelegde tuin als resultaat van de wedstrijd.

WorldSkills

Alle winnende teams strijden van 21 februari tot en met 24 februari 2019 in ’s-Hertogenbosch om de nationale titel. Aan de vier kwalificatieronden nemen in totaal 16 teams van elk twee leerling-hoveniers deel. De vier beste teams vanuit deze kwalificatieronden worden uitgezonden naar de nationale wedstrijd.

Het winnende team op TuinIdee mag zich Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019 noemen en wordt afgevaardigd naar WorldSkills 2019 in Kazan (Rusland).

Organisatie
 Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de AOC’s. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt en WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk.

De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.

Meer informatie op de website van VHG

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen