Maatschappelijke diensttijd voor jongeren

V.l.n.r. (onder): Adriana de Bruine en Petra Zeeman van Carrefour en (boven:) Betty Verheij, Caritas Urk en Winanda Wouda, De Meerpaal
V.l.n.r. (onder): Adriana de Bruine en Petra Zeeman van Carrefour en (boven:) Betty Verheij, Caritas Urk en Winanda Wouda, De Meerpaal
Foto: Rick Bandstra

Welzijnsinstellingen uit Urk, Dronten en de Noordoostpolder, slaan de handen ineen voor een proeftuin in het kader van de maatschappelijke diensttijd voor jongeren.

Caritas Urk, De Meerpaal uit Dronten en Carrefour uit Emmeloord werken hiervoor samen met het onderwijs. De drie organisaties  hebben ruime ervaring met het begeleiden en matchen van jongeren naar vrijwilligerswerk, zowel via de maatschappelijke stage als andere manieren.

Binnen deze proeftuin richten zij zich op jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar en sluiten aan bij de studieloopbaanbegeleiding (SLB) omdat jongeren hebben aangegeven dat zij op dit gebied praktijkervaring missen.

De maatschappelijke diensttijd is bij uitstek geschikt om deze ervaring (en ook andere vaardigheden) op te doen bij maatschappelijke organisaties en bedrijven. Jongeren gaan dan eerst aan de slag als vrijwilliger en als beloning daarvoor kunnen ze meekijken bij een bedrijf of een cursus volgen.

Dit project is een van de 38 projecten waaruit methodes kunnen volgen om de maatschappelijke diensttijd landelijk uit te rollen. De organisaties hebben hiervoor subsidie ontvangen van ZonMW, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Bedrijven of maatschappelijke organisaties die mee willen doen en jongeren een kans willen geven om zichzelf te ontwikkelen of eerst meer informatie willen over de maatschappelijke diensttijd kunnen zich aanmelden bij: Noordoostpolder: Petra  Zeeman,  06-83528810. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen