Infodag Lelystad Airport toont innovatie van luchthaven

Foto: gem. Lelystad

De derde editie Infodag Lelystad Airport wordt zaterdag 3 november van 10 tot 16 uur gehouden. Bezoekers zijn welkom in de – nog onafgewerkte – passagiersterminal.

De Infodag staat, onder het motto ‘[email protected]’, in het teken van innovatie en duurzaamheid.
Bij de realisatie is in alle deelprojecten rekening houden met landelijke duurzaamheidseisen en eigen -ambities.

Verschillende nieuwe initiatieven op het gebied van energiebesparing en energiegebruik, bouwtechnieken, automatiseringssystemen, circulaire economie, lokale werkgelegenheid en kennisdeling zijn bij de uitbreiding van Lelystad Airport benut.

Onder mer hierover wordt informatie gegeven bij verschillende standhouder. Daaronder een wereldprimeur: het gerobotiseerde bagagesysteem dat binnenkort als eerste op Rotterdam The Hague Airport in gebruik wordt genomen. In 2020 volgt Lelystad Airport als tweede luchthaven. Dan is de luchthaven ook verder helemaal klaar voor de eerste vluchten.

Boardingpass

Bij de entree in de nieuwe terminal ontvangen bezoekers op de Infodag een boardingpass. Deze geeft recht op korting op een bezoek aan het luchtvaartthemapark Aviodrome.

Speciaal voor kinderen wordt een kinderhoek ingericht met op luchtvaart gerichte activiteiten: wie maakt de langste vlucht met papieren vliegtuigjes; wie wint het levend luchthavenspel (ganzenbord), bouw de terminal na van de voor deze gelegenheid gemaakte bouwplaat. Of maak een bijzondere selfie op het vernieuwde Lelystad Airport.

Meer informatie

De Infodag gaat gepaard met een nieuwe uitgave van de Airportkrant met informatie over de voortgang van de aanleg van de luchthaven en de nog te doorlopen procedures voordat de luchthaven in 2020 opengaat voor de eerste passagiersvluchten. Deze 4e editie van de krant verschijnt 24 oktober huis-aan-huis in Flevoland.

Meer informatie over de nieuwe luchthaven, de Infodag en de Airportkrant staan op www.uitbreidinglelystadairport.nl 

Reacties

article
18926
Infodag Lelystad Airport
De derde editie Infodag Lelystad Airport wordt zaterdag 3 november van 10 tot 16 uur
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/18926/infodag-lelystad-airport-toont-innovatie-luchthaven/
2018-10-12T11:51:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/10/12115042/LA..jpg
Lelystad Airport, luchthaven, vliegveld
Nieuws