Ruim 13 miljoen euro voor innovatie in Flevoland

Foto: Maxpixel.net

De provincie gaat innovatieve ideeën van ondernemers stimuleren met een POC-fonds. Op 28 september wordt het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit.

De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf, het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds).

De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door de provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Op 28 september wordt het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit.

POC-fonds

Het gaat om een zogenoemd “Proof of Concept”-fonds, wat ondernemers de kans biedt hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie.

Gedeputeerde voor economie Jan Nico Appelman: “De afgelopen jaren stond gebrek aan kapitaal daadwerkelijke innovatie in de weg. Zonde, want we hebben ontzettend veel MKB’ers met goede ideeën. Met dit fonds lossen we dus een concreet probleem op.”

Flevoland Capital gaat het fonds beheren. Ger de Bruin, directeur van Flevoland Capital, onderstreept de noodzaak van het fonds.

“De zogenaamde proof-of-concept-fase is belangrijk, maar risicovol voor ondernemers. Hij of zij kijkt dan naar technische haalbaarheid en marktpotentie. Dat kost geld en tijd, en laten ondernemers die allebei per definitie niet over hebben. Daarom kiezen we juist voor financiering van deze fase.”

Kapitaal, raad en daad

Naast financiële steun, staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Flevoland Capital is al jaren actief als fondsbeheerder met als doel Flevoland verder te laten floreren.

De Bruin: “Nu kunnen we verder investeren in het verstevigen van ons ecosysteem voor ondernemers, daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. We roepen ondernemers dan ook op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website www.pocfondsflevoland.nl .”

Flevoland Groeit

Om de introductie van het fonds kracht bij te zetten, wordt op 28 september het Flevoland Groeit Event georganiseerd op Lelystad Airport.

Deze dag is speciaal bedoeld voor ondernemers met groeiambities en wordt georganiseerd door de provincie Flevoland, in samenwerking met onder andere VNO-NCW en Flevoland Capital. BNR Nieuwsradio zendt deze dag live uit vanaf locatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen