Meer vrachtwagens dan meerijders op Urker Truckersdag

187 trucks reden er zaterdag mee in de colonne van Stichting Urker Truckersdag. ‘Meer dan het aantal mensen met een beperking’, vertelt een chauffeur.

Het wordt een steeds groter spektakel, de Urker Truckersdag die eens in de twee jaar op de eerste zaterdag in september verreden wordt. In 2016 was een touringcar ‘de bezemwagen’, omdat er niet voor iedere bijrijder een truck was om in mee te rijden. Dit jaar waren er zelfs vrachtwagens teveel.

Maar het was een geweldig feest! Luid toeterend reed de colonne door Urk, over de polderwegen en door de dorpen. Er vielen hier en daar gaten in de stoet, omdat het ‘gewone verkeer’ op kruisingen niet tegengehouden mocht worden. Maar voor de dorpen stroopte de lange rij vrachtwagens weer op en sloten de gelederen zich weer.

Voor onderweg kregen de deelnemers een lunchpakketje mee en terug op Urk was er vertier in de vorm van natuurlijk vis en patat, poffertjes en suikerspinnen en onder meer een draaimolen, springkussen en rodeostier. Voor muziek werd gezorgd door Slagwerk Espel en slagwerk Brobando uit Kampen. Volop ingrediënten voor een onvergetelijke dag, bijeengebracht door sponsors en veel vrijwilligers.

Voor meer informatie aankondiging: Colonne 200 trucks Urker Truckersdag over polderwegen

https://twitter.com/christenunieurk/status/1035872009207656448

https://twitter.com/frk215/status/1035864048389238784

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen