Colonne 200 trucks Urker Truckersdag over polderwegen

De Urker Truckersdag wordt zaterdag 1 september voor de elfde keer gehouden. Er doen dit jaar bijna 200 trucks mee die in colonne een rondje door de polder rijden.

De Urker Truckersdag wordt om de twee jaar gehouden op de eerste zaterdag in september. Het evenement is bedoeld om mensen met een geestelijke beperking een onvergetelijke rit te gunnen in de cabine van een vrachtwagen. Het aantal chauffeurs dat zich bereidwillig aanmeldt, neemt hand over hand toe. Er doen nu alweer bijna veertig trucks meer mee dan twee jaar geleden.

De deelnemers worden om 10.00 uur verwacht op het terrein van de visveiling op Urk. Om ongeveer elf uur gaat de colonne van start voor een route van ongeveer 75 kilometer over polderwegen, door polderdorpen, met tot slot een traditioneel ererondje door Urk.

Op welk tijdstip de colonne waar is, valt niet exact te zeggen. Er wordt gereden met een snelheid van ongeveer 50 km, wat betekent dat de rit zo’n anderhalf uur kan duren. Wie langs de route woont, wordt wel gealarmeerd door de claxons.

Voor meer informatie: Urker Truckersdag op Facebook

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen