Eenden wijkpark Espelervaart naar dierentuin Emmen

Foto: PxHere.com

Een groep eenden en een koppeltje ganzen uit wijkpark Espelervaart worden ondergebracht in dierentuin Emmen. De gemeente heeft hiertoe besloten na overleg met de buurt.

Inwoners van Noordoostpolder vinden jonge eendjes in het park leuk, maar het heeft ook nadelen. De eenden lopen soms buiten het park. Ze steken de straat over en lopen de straten en tuinen in. Inwoners ondervinden hinder.

Daarom heeft de gemeente vorig jaar een enquête gehouden over eenden, ganzen en andere watervogels. De bewoners raden nu de gemeente twee dingen aan: meer informatie verstrekken en een deel van de eenden verplaatsen.

Eenden verhuizen naar Emmen

De gemeente gaat deze raad opvolgen. De omwonenden van park West ondervinden echt hinder. Daarom verhuist binnenkort een groep eenden naar de dierentuin in Emmen, waar zij rustig verder kunnen leven.

Ook een koppeltje ganzen van het Zwin gaat daar aan het eind van het broedseizoen naar toe. De gemeente gaat verder ter preventie een aantal eieren schudden, zodat er dit seizoen niet te veel nieuwe aanwas komt.

Aan de Korte Dreef en in de Erven is de overlast niet zodanig dat dieren verplaatst moeten worden. Wel wilden veel mensen uit die gebieden graag dat de gemeente meer informatie geeft over eenden en ganzen.

Meer informeren naar inwoners: niet voeren!

Noordoostpolder gaat daarom regelmatig uitleg geven over eenden en ganzen. Veel mensen weten niet dat eenden en ganzen zonder brood veel langer leven en gezonder blijven. Eendjes voeren is leuk, maar lokt agressief gedrag uit. Bovendien wordt het water vervuild en dat trekt ongedierte aan.

De uitslag van de enquête staat op noordoostpolder.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen