(update) De Bieb Geschiedenisquiz op herhaling!

Foto: collectie Nieuwland Erfgoedcentrum

(UPDATE) Bieb Geschiedenisquiz uitgesteld naar Maand Geschiedenis

In 2017 was de Bieb Geschiedenisquiz een groot succes: niet alleen het publiek, maar ook de deelnemende teams hebben nog heel wat geleerd over de polder.

Dit jaar komen wetenswaardigheden over de gevolgen van de Zuiderzeewet aan de orde, maar er is nog veel meer ruimte voor kennis en weetjes uit heden en verleden van de Noordoostpolder in de quiz die wordt gehouden op donderdag 12 april 2018.

De presentatie is weer in handen van Jan Steffens, de vragen worden gemaakt door Aukje van de Molen en Evert de Graaff, die samen met stadsarchivaris Evelien Vermeeren ook weer de jury vormen. Plaats van handeling is FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5. Aanvang 19.45 uur.

Hoe werkt de Bieb Geschiedenisquiz?

Opgave kan per vast team van 4 leden of als particulier waarbij de organisatie teams vormt van de individuele kandidaten. De quiz wordt als team gespeeld dus er is alle ruimte voor onderling overleg. Er mogen echter geen hulpmiddelen van buitenaf worden gebruikt. De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, maar ook open vragen, en bestrijken allerlei categorieën. Het winnende team gaat naar huis met een fraai prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem. Meer info: geschiedenisquiz

Meedoen?

Opgave (vóór 8 april a.s.) is mogelijk via flevomeerbibliotheek.nl (of middels een reply op deze mail). Toegang én deelname zijn gratis!

https://twitter.com/moni4670/status/865449607341285376

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen