Drie onderscheidingen oud-raadsleden Urk

Foto: @Gemeente_Urk

De gemeenteraad van Urk heeft dinsdag 27 maart 2018 afscheid genomen van de zitting hebbende raadsleden tijdens een bijzondere raadsvergadering. Tijdens deze raadsvergadering kwam de gemeenteraad voor de laatste keer in de oude samenstelling bijeen.

Acht gemeenteraadsleden komen niet terug in de nieuwe gemeenteraad: Willard Woord (UGP), Jan Hakvoort (UGP), Hendrik Jan Kaptijn (SGP), Dirk Taanman (SGP) en Klaas Brouwer (CDA). Burgemeester Pieter van Maaren reikte een koninklijke onderscheiding uit aan degenen die langer dan twee termijnen in de raad zaten: Jacob Kramer, Albert Woord en Hennie Molenaar-Kiefte. Voor hun verdiensten als gemeenteraadslid zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jacob Kramer was lid van de gemeenteraad van Urk voor de fractie Christen Unie in de periode 2004 tot 2018. Hennie Molenaar-Kiefte is vanaf 2004 tot 2018 lid geweest van de gemeenteraad van Urk voor de fractie CDA. Hiervoor ontvangt zij een koninklijke onderscheiding.

Albert Woord is drie perioden lid geweest van de gemeenteraad van Urk (2002 – 2018) voor de fractie CU. Ook was hij al raadslid van 1998 tot 2000. Voor 2006 was hij raadslid voor de RPF en daarna Christen Unie. Sinds 2006 was hij fractievoorzitter van de CU. Ook was hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen