Informatieavond Aeres Emmeloord

Aeres Emmeloord houdt een informatieavond voor toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers op dinsdagavond 20 februari. De informatieavond begint om 19.00 uur aan de Balkan 16 in Emmeloord.

Aeres Emmeloord is een unieke school in de Noordoostpolder. Vmbo- en mbo-onderwijs is onder een dak waarbij veel aandacht is voor food, omgeving, agro, buiten en groen. Sinds dit schooljaar is de naam Groenhorst vervangen voor Aeres.

Groene school

Studenten kunnen bij Aeres MBO Emmeloord kiezen uit 6 opleidingen: Plant en Business, Loonwerk en Techniek, Melkveehouderij, Paardenhouderij, Toegepaste Biologie en Groene Ruimte. Plant en Business is een vernieuwde opleiding en vervangt de opleiding teelt niveau 3 en 4.

De opleiding biedt volop mogelijkheden om in de agrarische periferie aan de slag te gaan, als adviseur, veredelaar en in de handel. Natuurlijk is het ook nog steeds dé opleiding voor de bedrijfsopvolger.

Aeres VMBO Emmeloord is een vmbo-school met een groen profiel. Leerlingen volgen dezelfde vakken als op ieder ander vmbo, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is het profielvak Groen. In die vakken maken leerlingen kennis met de groene wereld om hun heen.

De eerste twee leerjaren volgt een leerlingen algemene vakken en het profielvak Groen. Vanaf leerjaar 3 kiezen de leerlingen ook beroepsgerichte keuzevakken. In de richting groen, food, dier, zorg of machinepark. Al in klas 1 stapt de scholier in de wonderlijke wereld van het GoudGroene carrièrepad. En na het vmbo gaat dat verder in het mbo…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen