Mitra La Grand wint Vrouw in de Media Award 2017

Foto: VIDM

Mitra La Grand uit Emmeloord heeft de regionale Vrouw in de Media Award 2017 gewonnen. Wethouder Hennie Bogaards uit Noordoostpolder eindigde eveneens in de top 3.

De winnaar werd woensdag 7 februari bekendgemaakt bij Omroep Flevoland door Marga van Miltenburg van sprekersbureau Zij Spreekt. Samen met Janneke van Heugten van Vaker in de Media heeft Van Miltenburg het initiatief genomen voor de verkiezing van Vrouw in de Media.

VIDM

,,Wij willen graag meer vrouwen in de media, omdat het percentage heel laag ligt”, zei Van Miltenburg in het interview. Dat percentage is gebaseerd op tellingen van gasten in talkshows en gezichtsbepalende programma’s.

De regionale award is voor de tweede keer uitgereikt, ,,omdat we vinden dat het in de regio moet beginnen”, aldus Van Miltenburg. Vorig jaar won dijkgraaf Hetty Klavers de award voor Flevoland.

Mitra La Grand

Ook dit jaar zijn er op voordracht van journalisten en publiek tien vrouwen genomineerd. La Grand vernam bij de uitreiking dat zij maar liefst 45% van de stemmen had gekregen. Zij wordt op grote afstand gevolgd door wethouder Elly van Wageningen van Lelystad. Zij kreeg 17% van de stemmen. Wethouder Bogaards van Noordoostpolder is derde geworden met 14% van de stemmen.

La Grand vindt de award ‘een grote eer’. ,,Gewonnen dankzij mijn lieve klanten”, was haar commentaar. Waarschijnlijk heeft haar eigen lobby op sociale media positief bijgedragen aan het grote aantal stemmen.

De winnares wordt omschreven als ,,een gedreven persoonijkheid, een hardwerkende vrouw die goed kan netwerken en niet bang is. Ze is professioneel en ondernemer pur sang. Ze is internationaal bekend geworden met haar productontwikkeling, gewoon top! Met haar optreden draagt ze bij aan het doorbreken van rolpatronen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen