Inzameling zwerfafval door gemeente beloond

Inzamelaars zwerfafval nemen cheque in ontvangst.
Inzamelaars zwerfafval nemen cheque in ontvangst.
Foto: gem. NOP

De gemeente heeft vijf scholen en een sportvereniging beloond voor het inzamelen van zwerfafval in de directe omgeving. Zij zamelden in 2017 gezamenlijk 1.525 kilo afval in.

Gister kregen de vijf scholen en de sportvereniging die meededen aan de pilot Schoon Belonen een cheque uitgereikt van wethouder Andries Poppe. Tijdens de pilot hielden de deelnemers hun omgeving schoon door zwerfafval op te ruimen. Samen ruimden ze in 2017 maar liefst 1525 kilo zwerfafval op.

De pilot Schoon Belonen startte in januari 2016. In dat jaar deden twee scholen en één sportvereniging mee. Gezamenlijk haalden zij toen 346 kilo zwerfafval op. Vorig jaar deden het Aeres College, de Albert Schweizerschool, De Planthof, CBS De Koperwiek en O.B.S. de Carrousel, OBS de Keerkring en SVM afdeling voetbal mee.

Per volle zak verdienden zij 2,50 euro. Wethouder Andries Poppe: ,,Door het verzamelen van zwerfafval kunnen we meer materiaal recyclen. Daarnaast hopen we dat de kinderen zich ook bewust worden van het feit dat afval niet op straat thuis hoort. Volgens mij is dat bij de deelnemers goed gelukt”.

Sparen voor een doel

Vooraf aan de pilot stelden de deelnemers eigen spaardoelen op. Zo werd er gespaard voor de aankleding van de kantine door Aeres, een dug-out voor SVM, een pannakooi voor de Albert Schweitzerschool, een luchtkussen voor De Planthof, een interactieve muziekles over afval voor CBS De Koperwiek en O.B.S. de Carrousel en appels voor in de ochtendpauze voor OBS de Keerkring. De waarde van de cheques varieerde van 500 tot 2.750 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen