‘Houtsprokkelaars’ Kuinderbos op de bon geslingerd

Illegaal hout laden in het Kuinderbos.
Illegaal hout laden in het Kuinderbos.
Foto: Harco Bergman SBB

Het Kuinderbos levert hout en soms lijkt het of het voor het oprapen ligt, maar dat mag dus niet. Wie betrapt wordt gaat op de bon.

Boswachter Harco Bergman twitterde 10 januari een procesverbaal te hebben opgemaakt voor iemand die zijn auto volpakte met stammetjes uit het bos. De persoon werd gesommeerd het hout terug te leggen.

Haardhoutdagen Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer verkoopt kachelhout aan particulieren, bedrijven en instellingen. Ook is het hout verkrijgbaar via tuincentra en doe-het-zelfzaken. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Staatsbosbeheer

In het Kuinderbos wordt zaterdag 10 februari weer een haardhoutdag gehouden. Belangstellenden dienen vooraf te reserveren.

Flevo-landschap beheerder dorpsbossen

Sprokkelen in de dorpsbossen mag evenmin. De bossen rond de dorpen in Noordoostpolder zijn van Flevo-landschap. ,,Mensen mogen daar alleen op de paden wandelen. In principe mogen ze er nog geen bloemen plukken, laat staan hout sprokkelen of gekapt hout meenemen.”

Er zijn volgens de woordvoerder ook geen signalen dat dat gebeurt. ,,Maar als we het zien, dan volgt een bekeuring. Het is diefstal.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen