Ruim half miljoen voor podiumkunsten

Foto: pixabay.com

Flevoland investeert voor 2018 voor ruim een half miljoen euro in podiumkunsten. 16 culturele instellingen ontvangen subsidie waaronder NOPPOP en Traveling in Baroque.

Bij het besluit over de podiumkunstsubsidies laat de provincie zich adviseren door de Adviescommissie Podiumkunsten Flevoland.

Op basis van de Cultuurnota ‘Typisch Flevoland, net even anders 2017-2020’ en de bijbehorende nadere regels ‘Projecten Podiumkunst 2018’, wordt er voor de podiumkunsten gewerkt met jaarlijkse subsidies.

Voor 2018 zijn deze toegekend aan: BonteHond, Suburbia, Vis à Vis, Festival Twee Turven Hoog, Internationaal Zomerfestival Travelling in Baroque, Sunsation, Who’s Next – International Chamber Music Competition, Apollo Ensemble, Toneelgroep Jan Vos, Corrosia, Wereldfestival, Klankkaatser, Almere Havenfestival, NOPPOP, WIJ-Landfestival en Uitgast.

Michiel Rijsberman, Gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de kwaliteit van de gehonoreerde projecten: “Het betreft een interessante mix van uiteenlopende en bijzondere projecten. Van de grootschalige waterproductie MARE door theatergezelschap Vis à Vis in Almere tot een intiem klassiek concert in de Bethelkerk op Urk in het kader van het festival Travelling in Baroque. Ook in 2018 kunnen de liefhebbers van de podiumkunst weer genieten van al dat moois dat hier in Flevoland ten tonele wordt gebracht. Er is voor elk wat wils”.

In totaal is er door de provincie Flevoland voor 2018 een bedrag van € 523.704 aan podiumkunstsubsidies verstrekt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen