Al bijna kwart eeuw Stichting Terminale Thuishulp

Foto: Jannette Weultjes

Terminale Thuishulp Noordoostpolder en Urk (TTH) is begonnen met aftellen, want in mei viert de stichting haar 25-jarig bestaan met diverse activiteiten.

In de Noordoostpolder en op Urk waken de vrijwilligers van TTH al bijna een kwart eeuw bij mensen in de laatste fase van hun leven. Zowel overdag als ’s nachts staan de vrijwilligers de stervende bij en verlichten ze de zorg van familie en bekenden voor de terminaal zieke.

Bijna Thuis Huis

Sinds 2003 beheert de Terminale Thuishulp tevens het Bijna Thuis Huis in Hof van Smeden in Emmeloord. Al bijna 15 jaar kunnen mensen hun laatste weken in dit hospice doorbrengen, terwijl vrijwilligers zowel overdag als ’s nachts het waken kunnen verzorgen.

De TTH-vrijwilligers zijn met scholing voorbereid op hun werk en kunnen tijdens een waakperiode altijd hun verhaal kwijt bij een coördinator. Op deze manier kan de TTH kwalitatief goede zorg bieden en houden vrijwilligers plezier in hun werk.

Op de foto is te zien hoe vrijwilligers van Terminale Thuishulp Noordoostpolder en Urk scholing krijgen van twee verpleegkundigen.

Meer informatie over Terminale Thuishulp Noordoostpolder en Urk op www.tthnop-urk.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen