Rampenoefening in Kuinderbos

Brandweerkazerne Emmeloord
Brandweerkazerne Emmeloord
Foto: mhpublicaties.nl

In het Kuinderbos bij Natuurkampeerterrein de Veenkuil wordt zaterdag 21 oktober van 13 tot 16 uur een rampenoefening gehouden. Publiek is welkom.

Staatsbosbeheer houdt de oefening samen met drie brandweereenheden en het Rode Kruis van Noordoostpolder. Staatsbosbeheer organiseert met enige regelmaat grote en kleine evenementen waar veel publieke belangstelling voor is.

De oefening wordt gehouden om de vaardigheden te trainen die betrekking hebben tot het handelen bij calamiteiten bij een dergelijk evenement. Er is getracht alle relevante zaken die veiligheid en welzijn van bezoekers aangaat te omschrijven.

Doel hiervan is de kans op incidenten tot een minimum te beperken en de veiligheid van de bezoekers te maximaliseren. Tijdens de oefening zullen er door externe oorzaken echter in korte tijd veel dingen mis gaan en zal de organisatie adequaat moeten reageren en moeten hulpdiensten op de juiste wijze gealarmeerd worden.

De brandweer rukt met meerdere voertuigen uit om de diverse ‘incidenten’ op te lossen en slachtoffers te bevrijden. Een van de taken van de brandweer is het redden van een aantal bezoekers die klem zitten in een omgevallen bolderwagen. Verder zullen zij diverse hulpverleningsopdrachten moeten uitvoeren en hun vaardigheid moeten tonen bij brandbestrijding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen