Postcoderoos bibliotheek schot in de roos

In een maand tijd zijn alle zonnepanelen op de bibliotheek al bijna uitverkocht. EnergiePioniers Noordoostpolder (EPN) kijkt al uit naar een ander geschikt dak in Emmeloord voor een postcoderoosproject.

(EPN) en FlevoMeer Bibliotheek werken samen in het voor Emmeloord unieke project Postcoderoos Bibliotheek. EPN plaatst 390 zonnepanelen op het dak van de bibliotheek. Hiervan neemt FlevoMeerbliotheek zelf 225 panelen af, zodat er nog 165 panelen beschikbaar zijn voor particulieren. 160 daarvan waren 25 augustus al afgenomen door 22 deelnemers.

Nu het project ‘bijna vol’ zit, beziet EPN of er voor nieuwe aanmelders moet worden gezocht naar een volgend project. Hiervoor is een geschikt dak in Emmeloord of omgeving nodig, waar minimaal 150 panelen op geplaatst kunnen worden.

Voortgang Postcoderoos Bibliotheek

Voor het project Postcoderoos Bibliotheek heeft EPN het lokaal gevestigde installatiebedrijf Veldhuis ingeschakeld. Daarnaast handelt EPN de nodige administratieve zaken af, zodat het project ook bij de diverse externe partijen goedkeuring krijgt, zoals belastingdienst en netbeheerder.

De deelnemers worden tijdens een bijeenkomst op 7 september geïnformeerd over de voortgang van het project en het sluiten van contracten.
Deelnemers worden lid worden van de coöperatie EnergiePioniers Noordoostpolder.

Als alles voorspoedig verloopt worden de panelen in oktober geplaatst en kan de installatie vóór 1 november 2017 in bedrijf worden genomen.

Voor meer informatie en aanmelding: www.energiepioniers-nop.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden