Veel belangstelling voor eten uit en in de kas

17 mei 2017, 15:14 Nieuws
eten in de kas eigen foto
Voedselpioniers

De voedselpioniers in samenwerking met Le Mirage organiseerden vrijdag 12 mei een unieke dinerervaring in de koude kas van Pieter en Hilda van Maldegem.

Uit de kas kwamen de nieuwe biologische aardappelen, sla en bietjes. De tafels waren versierd met biologische voorjaarsbloemen.

Meer belangstelling dan plaats

In totaal was er gedekt voor vijftig personen aan lange tafels met strobalen als zetels. Er kon ingetekend worden via de website van de voedselpioniers en er was meer belangstelling dan dat er plaatsen beschikbaar waren. Dankzij het mooie weer werd er eerst een aperitief buiten genuttigd.

Daarna werd de maaltijd binnen in de kas geserveerd, die aangenaam warm was. De gasten zaten letterlijk tussen de gewassen die ook opgediend werden, nadat ze een korte reis hadden gemaakt naar de keuken van Le Mirage in Emmeloord en terug.

Voedselpioniers voor regionaal en duurzaam eten

De voedselpioniers staan voor regionaal en duurzaam eten, waarvan de herkomst bekend is. Daarnaast staat het vermijden van voedselverspilling hoog op de agenda. Zo werden er kromme asperges geserveerd. Die smaken even lekker, maar worden meestal niet voor verkoop aangeboden.

De voedselpioniers zijn onderdeel van de Pioniers van de Toekomst en organiseren ook smaaklessen, ondersteunen de lokale verkoop van de prachtige producten die onze polder te bieden heeft. Ook de streekmarkt die elke laatste zaterdag van de maand georganiseerd wordt, wordt door de voedselpioniers ondersteund. www.voedselpioniers.nl