Ledenbonus AB Vakwerk na forse groei in winst

AB Vakwerk met een vestiging in Emmeloord heeft een forse winst behaald en laat voor het eerst in haar bestaan haar leden meedelen in het resultaat.

Dat maakte algemeen directeur Hylke van der Veen bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2016.

AB Vakwerk heeft een recordomzet van 112 miljoen euro in de boeken gezet, een stijging van 10 procent. De uitzendcoöperatie noteerde maar liefst 30 procent meer winst, in totaal 4,4 miljoen euro.

AB Vakwerk is in de eerste plaats een coöperatie die het belang dient van haar leden. ,,Wij groeien flink en zijn financieel gezond. De Ledenraad heeft daarom op voorstel van het bestuur het besluit genomen om circa tweederde van de winst terug te laten vloeien naar de ruim 4000 aangesloten leden”, vertelt Van der Veen trots.

Hij benadrukt daarbij nog maar eens dat het resultaat, waarin de leden meedelen, in overgrote mate is behaald met uitzend- en detacheringsactiviteiten bij de klantengroep van AB Vakwerk.

Leden van AB Vakwerk krijgen nu exclusief een korting van bijna 500 euro aangeboden op de inhuur van flexibele arbeid, een voor AB Vakwerk uniek initiatief. ,,Hiermee hopen we natuurlijk de leden ook extra te stimuleren om zaken met ons te doen.”

AB Vakwerk groeit harder dan de markt

AB Vakwerk groeide in 2016 met gemiddeld 10 procent en dat is hoger dan de ABU-benchmark (9 procent). De uitzendactiviteiten van de coöperatie stegen zelfs met 23 procent. In de kernsector Agri & Food werd de grootste absolute groei gerealiseerd. Procentueel gezien was Techniek met een toename van 40 procent de hoogste stijger. Overall laten alle sectoren een mooie groeicurve zien.

Nieuwe vestigingen in Flevoland en Groningen

AB Vakwerk opende afgelopen jaar nieuwe vestigingen in Sneek, Emmeloord en Leek. Daarmee komt het totaal nu op 11 regiokantoren, verspreid over de provincies Friesland, Noord-Holland, Flevoland en Groningen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen