Geschiedenisquiz Noordoostpolder 75 jaar droog

Foto: Bieb Geschiedenisquiz

In de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder wordt donderdag 18 mei in het kader van Noordoostpolder 75 jaar Droog de Bieb Geschiedenisquiz gehouden.

,,Kunt u ook genieten van de geschiedenis van de Noordoostpolder, kent u elke boerderij en weet u precies wanneer de polder droog viel? Hebt u daarnaast nog heel veel andere weetjes en feiten over de polder paraat? Doe dan mee met de Bieb Geschiedenisquiz Noordoostpolder 75 jaar Droog”, nodigt de bibliotheek uit.

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Noordoostpolder droog viel. In die 75 jaar gebeurde er van alles: de eerste dokter vestigde zich, de eerste supermarkten verschenen, kerken en scholen werden gebouwd.

In 75 jaar groeide de polder van een ideaal op de tekentafel tot een verzameling levendige dorpen met de poldertoren in Emmeloord als middelpunt. De polder is ondertussen een enorme hoeveelheid sportverenigingen, kerken, dorpsraden en de meest uiteenlopende clubs rijker.

Deze 75 jaar komen op allerlei manieren aan de orde tijdens de Bieb Geschiedenisquiz, die wordt gehouden op donderdag 18 mei 2017. Plaats van handeling FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5. Aanvang 19.30 uur. De quiz is tot stand gekomen in samenwerking met Canon De Noordoostpolder.

Hoe werkt de Bieb Geschiedenisquiz?

Opgave gaat per team bestaand uit 4 leden. De quiz wordt als team gespeeld dus er is alle ruimte voor onderling overleg. Er mogen echter geen hulpmiddelen worden gebruikt.

De vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, maar ook open vragen, en bestrijken allerlei categorieën. Een jury beoordeelt de antwoorden en aan het eind van de avond wordt het winnende team bekend gemaakt.

De winnaars gaan naar huis met een schitterend Noordoostpolder-prijzenpakket en uiteraard eeuwige roem.

Meedoen aan de Bieb Geschiedenisquiz?

Deelname aan de Bieb Geschiedenisquiz is gratis: opgeven is meedoen. Opgave (vóór 1 mei a.s.) is mogelijk via de website www.flevomeerbibliotheek.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen