Kinderen planten fijnsparren in Kuinderbos

Foto: prov. Fl.

Onder het motto ‘Bomen maken gezond’ hebben kinderen van de basisscholen in Noordoostpolder woensdag 10 november honderden fijnsparren geplant in het Kuinderbos.

BANT, 11-11-2021 – Zowel gedeputeerde Harold Hofstra als wethouder Anjo Simonse waren aanwezig bij de start van de Boomfeestdag in Noordoostpolder. De fijnsparren werden geplant in een deel van het Kuinderbos waar in een storm in 2007 veel bomen werden geveld.

Boomfeestdag

Nadat corona eerder dit jaar roet in het eten gooide, kon de Boomfeestdag woensdag eindelijk doorgaan. Het thema van de dag was ‘Bomen maken gezond’, een kreet die de gedeputeerde uit het hart gegrepen is.

Als portefeuillehouder natuur maakt hij zich hard voor bijvoorbeeld de provinciale bossenstrategie, het Actieplan Biodiversiteit en het Programma Flevoland Natuurinclusief. Flora en fauna verfraaien de leefomgeving, maar zijn ook onmisbaar voor het klimaat. Deze weken zijn wereldleiders in Glasgow bijeen om tijdens de Klimaattop afspraken te maken om de opwarming van de aarde beperkt te houden tot 1,5 graad.

Hofstra genoot van de Boomfeestdag en het enthousiasme van de kinderen. ,,In onze bossenstrategie hebben we afgesproken in 2050 verspreid over Flevoland 1700 hectare extra bos te realiseren. Dat zijn al snel 2500 voetbalvelden. Dit is een stevige ambitie, maar we denken dat het haalbaar is. En nodig ook als we ons mooie Flevoland op een goede manier willen doorgeven aan toekomstige generaties.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen