Samen iets terug doen voor de natuur op de Natuurwerkdag

Takken rillen
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kan je in het hele land en ook weer in de Noordoostpolder meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen zagen en veel andere activiteiten.

NOORDOOSTPOLDER, 18-10-2021 – Alles dit jaar staat in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn er dan ook op gericht om natuur te onderhouden en herstellen, wat bijdraagt aan de leefomgeving van veel (bedreigde) planten en dieren. Ook vindt Landschapsbeheer het belangrijk om mensen te bereiken die graag een keer kennis maken met natuur
en deze stap nog niet hebben kunnen óf durven maken. De organisatie roept dan ook op om iemand uit jouw nabije omgeving mee te nemen naar de Natuurwerkdag. Denk aan je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! Naast dat je iets goeds doet voor de natuur, ontmoet je op de Natuurwerkdag ook nieuwe mensen. Geef je van tevoren wel even op via www.natuurwerkdag.nl.

De plekken en de werkzaamheden in de Noordoostpolder vormen een gevarieerd geheel. Het Kuinderbos herbergt tal van bijzondere plant- en diersoorten. Er leven bv. veel ringslangen, die hun eieren in de speciale broeihopen leggen. Langs de Kuinderplas kan je als deelnemer aan de gang met het wegtrekken van jonge boompjes, die elk jaar weer op de heidevelden opkomen.

Heb je iets met kikkers? Kom dan helpen in het Waterloopbos. In dit waterrijke gebied hebben de historische modellen regelmatig onderhoud nodig voor het behoud van de natuurwaarden en de modellen. Dit jaar is het model Thyborøn uit Denemarken aan de beurt. Grote kans dat je tijdens het werk overal kleine kikkertjes ziet.

Kortom, meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. Je komt op plekken waar je anders niet snel zou komen, je helpt mee om onze natuur mooi te houden, je bent actief buiten bezig en het is ook nog gezellig. Deze locaties in de Noordoostpolder zijn ook leuk voor gezinnen, kinderen kunnen er volop snoeien, zagen en takken sjouwen. En ook even lekker spelen in het riet of klimmen tussen de takken. Een win-winsituatie dus.

Doe mee op 5 en 6 november

Ga je ook graag samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over klussen bij jou in de buurt en meld je aan. Geef je daar ook op. De locatieleider weet dan hoeveel gereedschap, koffie, thee en versnaperingen hij/zij mee moet nemen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden