Bomenroute Tollebeek krijgt facelift

Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Het Tollebekerbos, het dorpsbos rond Tollebeek, heeft een interactieve wandelroute met informatie over de diversiteit aan bomen en struiken. De bomenroute heeft een update gehad.

Het Tollebekerbos is een typisch voorbeeld van een dorpsbos, zoals dat bij elk dorp in de Noordoostpolder is aangelegd. Tijdens de aanleg was het begrip ‘recreatiebos’ nog niet uitgevonden en over natuurbos werd al helemaal niet nagedacht. Zoveel jaren later staat er een grote diversiteit aan (bijna volgroeide) bomen en struiken in het Tollebekerbos.

De bordjes van de Bomenroute langs een aantal van deze bomen waren aan vervanging toe. Op verzoek van enkele bewoners heeft Landschapsbeheer voor elke boom een nieuw bordje laten maken, die vervolgens door henzelf bij de juiste bomen zijn geplaatst.

Eén van de vrijwilligers, die geholpen heeft bij het ophangen, vertelt enthousiast: “Zo leuk om te zien dat de route direct weer meer wordt gelopen, dank aan Landschapsbeheer namens heel Tollebeek”.

De route voert wandelaars langs een kleine twintig verschillende soorten bomen. De interactieve route voor telefoon of tablet die kan worden gescand vanaf het informatiebord of vooraf kan worden gedownload, biedt veel informatie over de bomen, wetenswaardigheden en leuke weetjes. Ook voor kinderen en leerlingen van de basisscholen in Tollebeek en omgeving.

Download de route via www.landschapsbeheerflevoland.nl/activiteiten of scan de QR-code.

De Bomenroute is in 2017 tot stand gekomen door samenwerking van Dorpsbelang Tollebeek, het Flevo-landschap en Landschapsbeheer Flevoland. Streekfonds Flevoland heeft toen gezorgd voor de financiering.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden