Emmeloord – Valse bankbiljetten in omloop

De aangever had via een advertentiewebsite een mobiele telefoon te koop aangeboden. Hierna meldde zich een man die het apparaat overnam voor een bedrag van 220 euro. De man betaalde met vijf biljetten van 50 euro, die bij een latere controle vals bleken te zijn. Opmerkelijk is dat de politie in januari ook een aangifte van een soortgelijk feit had opgenomen in Emmeloord. In dit geval werd de aangeefster, die een laptop had aangeboden via dezelfde advertentiesite, benadeeld met een bedrag van 200 euro. Ook hier werd betaald met vier valse biljetten van 50 euro.

Signalement

Het signalement van de verdachten in beide zaken komt overigens niet overeen. Bij het tweede geval van oplichting ging het om een blanke man, leeftijd ongeveer 25 jaar, stevig postuur en gekleed in een donkerblauw vest met capuchon (hoodie) en donkerkleurige jas. Bij de fraude in januari ging het om een man met een getint uiterlijk. Hij droeg een grijze muts(bulls) en opvallende Adidas schoenen met bloemen.

Echt of Vals ?

De politie waarschuwt voor deze methode, om via advertentiewebsites aangeboden artikelen, te betalen met valse eurobiljetten. Laat de aanbieder zich identificeren en controleer de bankbiljetten op echtheid. Hiervoor kunt een app “Echt of Vals+” downloaden via de appstore (IOS) of playstore (Android) van de Nederlandse Bank N.V. Mocht blijken dat de aanbieder poogt te betalen met een vals bankbiljet, dan kunt u bellen met het alarmnummer 112. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen