Meer bewegen vooral trend in Flevoland

Foto: Pixabay.com

Flevolanders voldoen steeds vaker aan de beweegrichtlijn. In de provincie is de sterkste toename van heel Nederland in hoeveel inwoners voldoende bewegen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl, dat op basis van de gezondheidsmonitoren van de GGD’s en het RIVM in kaart bracht hoeveel Nederlanders bewegen.

FLEVOLAND, 20-042022 – Van alle Flevolanders voldoen in 2020 3,8% meer inwoners aan de beweegrichtlijn dan in 2016. De Flevolandse gemeenten waar inwoners met name vaker sporten, zijn Dronten (+11%), Noordoostpolder (+5,4%) en Lelystad (+4%).

Ook in Friesland, Drenthe, Limburg en Noord-Brabant bewegen meer inwoners voldoende. In de overige provincies waren inwoners in 2020 juist minder fit dan in 2016. Vooral in Overijssel (-3,3%), Zuid-Holland (-1,9%) daalde het aantal mensen dat voldoet aan de beweegrichtlijn.

Bijna de helft voldoet aan de beweegrichtlijn
Het percentage Flevolanders dat in 2020 voldoende bewoog, ligt op 48%. Inwoners van de gemeente Zeewolde bewegen het meeste (50% voldoet aan de beweegrichtlijn) en inwoners uit Almere het minst (46%).

Relatief beperkt sportaanbod in Flevoland
Een groot aantal sportaccommodaties in de buurt verkleint de drempel om regelmatig te bewegen. In Nederland zijn er gemiddeld 12,5 voorzieningen te vinden per 10.000 inwoners, maar regionaal zijn de verschillen groot. Het aantal sportaccommodaties in Flevoland is met 9,7 voorzieningen per 10.000 inwoners relatief beperkt.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden op: https://www.beslist.nl/info/hoe-fit-is-jouw-gemeente.html

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen