Mountainbikeplezier in Bant

ATB single track Burchtbos
Foto: @BoswachterHarco

Eindeloos mountainbikeplezier in Bant. Daar zetten Koelbedrijf Haartsen Banterweg, de mountainbikeclub Masters of Trails en allerlei vrijwilligers uit Bant zich voor in. Ze willen kinderen en jongeren op een leuke manier in beweging brengen met het sportscommunityproject ‘Masters of Trails’. Waarbij de mountainbike centraal staat.

Op het avontuurlijke en natuurlijke bikepark van 4000 m² kan de jeugd mountainbikeplezier beleven en worden volwassen mountainbikers uitgedaagd. Het bijbehorende social clubhuis wordt de basis voor een zeer breed en divers te ontwikkelen activiteitenaanbod op het gebied van educatie, gezondheid en ontmoeting. Met ondersteuning van lokale samenwerkingspartners komen jong en oud samen.

Het draagvlak is groot

Dorpsbelang Bant, Flevofiets, Stichting Carrefour, Basisschool De Wending, Basisschool De Schalmei, Jeugdclub De Banjo’s, De Zonnebloem en Zorgwoning Hof van Bant zijn allemaal betrokken bij de ontwikkeling van de plannen en kijken met positieve blik naar de samenwerking. Ook de grote groep vrijwilligers van Masters of Trails en daarbuiten gaat ervoor.

Europese leadersubsidie aanvragen

De gemeente geeft een subsidie van €78.233. Dat besloot het college van Burgemeester en wethouders deze week. Koelbedrijf Haartsen Banterweg gaat nu de Europese leadersubsidie aanvragen die nodig is voor dit project. Als die ook is verleend, wordt de bijdrage van de gemeente definitief en komt het Mountainbikepark er.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden