Strandweer!

Wellerwaard
Foto: Twitter: @Flevozwemwater

Het wordt meer dan dertig graden. Verkoeling zoeken aan het strand kan op vijf locaties in Noordoostpolder. We zetten ze voor je op een rijtje:

Wellerwaard

Wellerwaard is het recreatie- en natuurgebied aan het Friesepad bij Emmeloord. Het is groot, ruim van opzet en het is er voor iedereen die wil genieten van de natuur, die houdt van zwemmen, wil spelen op het strand, graag wandelt of wil uitwaaien. Het strand is vrij toegankelijk en heeft toiletten. Er is een restaurant ‘Bij ons in de Wellerwaard’ waar je heerlijk kunt lunchen, een drankje of een ijsje kunt halen.

Schokkerstrand

Het Schokkerstrand ligt bij Schokkerhaven, Nagele naast restaurant Pier16 met een mooi terras met uitzicht op het strand. Hier kun je lekker eten en terecht voor een drankje. Er is een groot gratis parkeerterrein bij het strand.

Op het strand is een speeltoestel voor de kids.

Zwolse Hoek

Zwemstrand Zwolse Hoek ligt onder de Ketelbrug aan de Ketelmeerweg bij Nagele. Er zijn toiletten aanwezig.

Surfstrand Vollenhovermeer

Vanaf dit strand kan er gezwommen, gesurft of gevist worden. het strand is te vinden aan de Viswaterweg 2, Marknesse. Er zijn toiletten aanwezig.

Netl de Wildste Tuin

Modderen in het zand, zwemmen in de plas en gewoon weer eens ECHT spelen, dat kan bij Netl aan de Leemringweg in Kraggenburg. Met een trekpontje kun je naar het eiland midden in de plas en er zijn touwbruggen. Uitgezwommen, dan kun je van de kabelbaan of op ontdekkingstocht in de bamboejungle.

Bij het strand van Netl is een echte strandtent.

Een dagkaart voor Netl kost € 7,50.

Regio

Ook in de omliggende gemeenten zijn stranden te vinden, zoals in Urk en Lemmer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden