Lelylijn: goed gespoord van west naar noord

Symposium Lelylijn
Symposium Lelylijn
Foto: parelprojecten.nl

De zaal in het Zuiderzeelyceum zit met 350 bezoekers helemaal vol voor het Lelylijn symposium. De meesten zijn voorstander van een goede spoorverbinding door Noordoostpolder en Friesland.

Het symposium wordt georganiseerd door Bedrijven Actief Noordoostpolder, D66 en CDA. Alledrie zien ze kansen voor Noordoostpolder wanneer de spoorverbinding er is. De eerste stap is nu om draagvlak te creëren.

Vervoer gaat over sociale cohesie en verbinding, stelt Stedebouwkundige prof. Van der Bijl, waarmee hij de bezoekers in de zaal vanuit een heel ander perspectief over de treinverbinding laat nadenken. Invulling en financiën komen pas later in het traject aan de orde. Eerst moet iedereen het belang van de spoorverbinding inzien en dan wordt deze pas rendabel.

De organisatie kreeg veel enthousiasme en inspiratie mee en er was een heel duidelijke boodschap richting de noordelijke provincies: zoek elkaar op, vorm een eenheid en ga samen aan de slag! Dan heeft de Lelylijn kans van slagen en treinen we over 15 jaar door de Noordoostpolder en Friesland richting Groningen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen