Mariëtte Eggermont wint taartenbakwedstrijd

Mariëtte Eggermont omringd door de jury
Mariëtte Eggermont omringd door de jury
Foto: fotorien.nl

Bitterkoekjes geweld in apfelkorn, dat is het geheim en de extra smaakmaker van de appeltaart van Mariëtte Eggermont uit Drachten. Zij bakte zaterdag de lekkerste!

De eerste appeltaartenbakwedstrijd van Vink Fruitboerderij in Kraggenburg kende alleen maar winnaars. Alle appeltaarten smaakten verrukkelijk, volgens Cees Vink van het Fruitbedrijf. De jury was het met hem eens.

Juryvoorzitter Jan-Tjip Douwstra van House of Taste: ‘iedere taart was uniek qua smaak, qua structuur en qua inhoud. We hebben iedere taart aangesneden, gekeken naar de opbouw van de taart, hoe de appels erin verwerkt waren en natuurlijk geproefd en zijn zo tot deze prijswinnaar gekomen.’ De andere juryleden waren fijnproevers en taartenbaksters en -verkoopsters Lianne Bonthuis en Tineke Juffermans.

‘Er waren dit jaar nog niet heel veel taarten ingeleverd’, laat Vink weten, ‘maar het was de eerste keer en dit moet groeien. We gaan er volgend jaar zeker mee door.’ Mariëtte laat weten zeker weer mee te doen om haar titel te verdedigen.

De tweede prijs ging naar Susanne Schra uit Ens, de derde prijs was voor het duo Anouk Pronk en Maud Jongbloed uit Kraggenburg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen