Verkeershinder Urkersluis vanwege werkzaamheden

Foto: Maps Google

De weg over de Urkersluis is in november een aantal dagen geheel afgesloten voor verkeer. Dit geldt ook voor de scheepvaart. Fietsers en voetgangers hebben wel doorgang via een fietsbrug.

Week 45: maandag 6 t/m vrijdag 10 november 2017

Op maandag 6 november wordt van 8.00 tot 16.00 uur een halve rijbaan afgezet. Met behulp van verkeersregelaars wordt het verkeer langs het werkvak geleid. Het verkeer dient rekening te houden met extra reistijd.

Van dinsdag 7 tot en met donderdag 9 november is de brug over de Urkersluis volledig afgesloten voor het verkeer. Deze afzetting geldt dag en nacht. Het verkeer wordt omgeleid via de A. de Witbrug. Op deze dagen geldt tevens een volledige scheepvaartstremming.

Op vrijdag 10 november wordt van 8.00 tot 16.00 uur een halve rijbaan afgezet. Met behulp van verkeersregelaars wordt het verkeer langs het werkvak geleid. Het verkeer dient rekening te houden met extra reistijd.

Week 46: maandag 13 t/m vrijdag 17 november 2017

Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 november wordt dagelijks van 8.00 tot 16.00 uur een halve rijbaan afgezet. Met behulp van verkeersregelaars wordt het verkeer langs het werkvak geleid. Het verkeer dient rekening te houden met extra reistijd.

Week 47: maandag 20 t/m vrijdag 24 november 2017

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november is de brug over de Urkersluis volledig afgesloten voor het verkeer. Deze afzetting geldt dag en nacht. Het verkeer wordt omgeleid via de A. de Witbrug. Deze week geldt tevens een volledige scheepvaartstremming.

Werkzaamheden Urkersluis na aanvaring

Sinds september is de Urkersluis gestremd voor de scheepvaart, omdat de brug liggend wordt gerepareerd. Na een periode van voorbereidende werkzaamheden in de fabriek wordt in november gestart met de daadwerkelijke reparatie van de brug ter plaatse.

Bij de werkzaamheden wordt de hoofdas gerepareerd en de hydrauliek en aandrijving teruggeplaatst. Tevens worden verschillende tests gedaan voordat de brug weer in gebruik kan worden genomen.

Wanneer de werkzaamheden volgens plan verlopen, zal eind week 46 bekend zijn wanneer de Urkersluis weer wordt geopend voor de scheepvaart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen