Aanpak straat en rotonde Onder de Toren Emmeloord

Onder de Toren, Emmeloord.
Onder de Toren, Emmeloord.
Foto: gem. NOP

Na het Pieperfestival start gemeente Noordoostpolder met de reconstructie van Onder de Toren en de voorbereidende werkzaamheden voor de rotonde KJ-straat – Espelerlaan.

Op 18 september 2017 wordt gestart met de reconstructie van Onder de Toren in Emmeloord. Ook wordt een regenwaterriool aangelegd. Daartoe is het noodzakelijk om de Korte Dreef enkele weken af te sluiten.

Ook sluit de gemeente Onder de Toren zo nu en dan gedeeltelijk af. Daarnaast starten de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde in de kruising Koningin Julianastraat – Espelerlaan.

Afsluiting Korte Dreef / Onder de Toren: vanaf eind september 2017

Afsluiting van dit kruispunt vindt plaats vanaf 25 september of een week later. Dit is nodig, omdat de ruimte te beperkt is om veilig te kunnen passeren. Het verkeer wordt omgeleid. Alleen bestemmingsverkeer in de omgeving is toegestaan.

De afsluiting duurt drie tot vier weken. De gemeente probeert verdere overlast zoveel mogelijk te beperken.

Afsluiting Onder de Toren bij inrit busstation

Het gebied Onder de Toren – Distelstraat – De Deel – Zeeasterstraat wordt in een latere fase afgesloten. Dit is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Zodra de planning gereed is, wordt dit bekend gemaakt. Dat geldt ook voor de kruising Koningin Julianastraat – Espelerlaan.

Inloopbijeenkomst op 19 september

Op 19 september vindt een inloopbijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over het project. Deze is er op gericht dat de werkzaamheden zo mogelijk voor de kerst afgerond zijn.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. Kruisingen zijn niet tegelijkertijd afgesloten voor het verkeer en ook het openbaar vervoer ondervindt zo weinig mogelijk hinder.

BAM Infra BV uit Drachten voert het werk uit en de nutsbedrijven werken aan het verleggen van de kabels en leidingen.

Wie vooruitlopend op de werkzaamheden vragen heeft kan contact opnemen met de heer J. Verhage van de gemeente, via 06-48 13 46 60 of [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen