Deel basisschool Koperwiek mogelijk naar de Wilg

Foto: publicdomainpictures.net

Basisschool de Koperwiek aan de Lijsterbesstraat in Emmeloord kampt met ruimtegebrek. In plaats van zes zijn er acht à negen lokalen nodig. Hierin kan tijdelijk worden voorzien met huisvesting in gebouw de Wilg van het Emelwerda College.

Vorig jaar zomer werden al dertig leerlingen van de Koperwiek ondergebracht in kinderopvang Kinderworld. Dit zou voor twee jaar zijn, maar begin dit jaar ging Kinderworld failliet. De ruimtes in het pand kunnen nu worden gehuurd van de gebouweigenaren, maar er staan elders in Emmeloord klaslokalen leeg. De gemeente kiest er voor om scholen die met ruimtetekort te maken hebben, deels te huisvesten in scholen waar klaslokalen leegstaan.

Om de basisschool deels te huisvesten in het leegstaande pand de Wilg van het Emelwerda College, zijn er aanpassingen nodig in de Wilg. Zo moet de toiletruimte worden teruggebracht waar nu bergruimte is en moeten er branddeuren worden verplaatst.

De kosten worden geraamd op 80.000 euro. Om dit te kunnen bekostigen moet het budget voor 2016 voor algemene aanpassingen aan onderwijsgebouwen met 60.000 euro worden opgeplust. De gemeenteraad moet zich hierover uitspreken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen