Vijfde Vliegerfestival in Emmelhage Emmeloord

Foto: gem. NOP

Het Vliegerfestival Westermeerwind wordt op zaterdag 28 mei gehouden in woonwijk Emmelhage in Emmeloord. Bezoekers kunnen genieten van het kijken naar vliegers in allerlei soorten en maten en natuurlijk zelf hun vliegerkunsten vertonen.

Daarnaast zijn er professionele vliegershows. Kinderen mogen zelf een vlieger maken en ze kunnen zelfs 
hun knuffeldier laten parachutespringen! Hoofdsponsor is ook dit jaar Westermeerwind.

Windpark Westermeerwind ontwikkelt het buitendijkse deel van Windpark Noordoostpolder. ,,Dit festival past prima bij ons”, zegt Jelma de Groot van Westermeerwind. ,,Wij zijn lokaal betrokken; ontwikkelen een windpark voor en door 
de polder. Ook wij oogsten de wind in de polder, net als de vliegers op het festival in Emmelhage.”

Wethouder Wiemer Haagsma is blij met de samenwerking. ,,Dit jaar vieren we een jubileum: vijf jaar Vliegerfestival in Noordoostpolder. Het is het vierde jaar dat we samenwerken met hoofdsponsor Westermeerwind. Het is fantastisch dat zij dit geweldige evenement in Noordoostpolder mede mogelijk maken”.

Emmelhage

Het Vliegerfestival Westermeerwind vindt plaats in woonwijk Emmelhage in Emmeloord. Op het grasveld tegenover de Schweitzersingel is de hele dag van alles te beleven in het teken van vliegeren. Behalve professionele vliegershows, kun je je eigen vlieger bouwen en oplaten.

De Nederlands kampioen vliegeren, Stephen Versteegh, is ook dit jaar van 
de partij. Er is catering aanwezig en de toegang tot het festival is gratis. Het evenement begint om 10.30 uur en wordt afgesloten om 16.00 uur.

Windpark Westermeerwind

Westermeerwind wordt gebouwd in het water van het IJsselmeer langs de dijken van de Noordoostpolder. Het is het grootste nearshore windpark van ons land en bestaat uit 
48 windturbines van 3 MW – verdeeld over twee rijen langs de Westermeerdijk en één langs de Noordermeerdijk – en een transformatorstation op het land. Het windpark gaat windstroom voor 160.000 huishoudens produceren. Zie: www.westermeerwind.nl

Westermeerwind maakt deel uit van Windpark Noordoostpolder met 86 windturbines in het water en op het land, langs de dijken van het IJsselmeer. 
Zie: www.windparknoordoostpolder.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen